Volgens Rijkswaterstaat zal de verbreding van de A27 in tegenstelling tot eerdere berichten in de media juist extra natuur opleveren. Rijkswaterstaat heeft de situatie geanalyseerd en uit de laatste berekeningen blijkt dat de hoeveelheid groen na het verbreden van de rijksweg ongeveer 5 keer zo hoog zal worden.

faunapassage

Er wordt in totaal bijna 1 hectare groen verwijderd, maar daar staat tegenover dat de overheid daarvoor op een andere locatie 3 hectare groenvoorziening moet creƫren. Daarnaast zal de rijksweg door de verbreding een dak krijgen. Het dak heeft een oppervlakte van ongeveer 2 hectare en ook daar zal nieuwe groen worden aangebracht.

De overheid kreeg eerder kritiek van verschillende milieuorganisaties te verwerken, omdat de organisaties vinden dat er te weinig groen overblijft. Volgens Rijkswaterstaat is de verbreding extra noodzakelijk voor het dak waarop nieuwe groenvoorziening kan worden geplant en daarnaast zullen alle bijzondere bomen die op dit moment op in het gebied staan worden verplaatst naar een andere locatie.

Tags: , ,