Er zullen deze kabinetsperiode geen verdere bezuinigingen worden gemaakt op infrastructuurprojecten. Nadat er een extra tekort van ruim 1,5 miljard euro ontstond door het wegvallen van inflatiecorrectie werd bij verschillende bouwers en vervoerders gevreesd voor extra bezuinigingsrondes.

weg

De bouwers en vervoerders hebben in het verleden al aangegeven dat extra bezuinigingen de sector hard kunnen treffen en het zou kunnen leiden tot het verlies van vele duizenden banen. Het lijkt erop dat ook minister Schultz van Haegen zich bewust is van deze gevolgen en er is daarom aangekondigd dat er op andere manieren bezuinigd moet worden.

Nederland heeft tot het jaar 2018 bijna 90 miljard euro gereserveerd voor infrastructuur. Er zal ruim 40 miljard euro worden besteed aan het onderhoud en beheer van infrastructuur, terwijl ruim 45 miljoen is gereserveerd voor nieuwe infrastructuurprojecten. Onder deze nieuwe projecten vallen onder andere de Ring Utrecht, de nieuwe westelijke oeververbinding, de A13 – A16 en de A12 – A15.

Tags: , ,